INVL Logo

Inteligența Artificială în investiții: noi orizonturi...

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor Inteligenței Artificiale (IA), sectorul investițional a început să treacă printr-o adevărată revoluție. De la gestionarea portofoliilor la luarea deciziilor strategice, IA a început să joace un rol din ce în ce mai semnificativ. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și Președinte al Consiliului de Administrație maib, despre avantajele și riscurile utilizării IA în investiții, inovațiile deja aplicate în sectorul financiar, precum și modul în care IA poate modela viitorul lumii investiționale. 

Mai mult

Strategiile cheie și succesele Invalda INVL în domeniul...

Grupul de companii Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Companiile din cadrul grupului gestionează fonduri alternative de investiții, alte investiții și oferă servicii de family office. Începând cu anul 2015, Invalda INVL investește activ în sectorul datoriei private. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului maib despre natura investițiilor în datoria privată, riscurile asociate acestui domeniu și tendințele actuale în sfera acestui tip de investiții.

Mai mult

Oportunități în creștere: investițiile Invalda INVL în...

Grupul de companii Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Companiile din cadrul grupului gestionează fonduri alternative de investiții, alte investiții și oferă servicii de family office. De asemenea, Invalda INVL investește activ în industria forestieră. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului maib despre tendințele în piața investițiilor forestiere, impactul factorilor economici asupra acestei piețe și perspectivele de viitor în acest sector de investiții.

Mai mult

Inițiativele sociale ca motor al progresului în societate

Orice afacere nu reprezintă doar profit, ci și inițiative care ajută comunitățile locale și societatea în ansamblu să se dezvolte în toate domeniile. Grupul Invalda INVL este unul dintre liderii pieței de investiții din Lituania, care administrează fonduri de investiții alternative și alte investiții, oferind totodată servicii de family office. Grupul este implicat în numeroase inițiative sociale. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Șef al departamentului investiții directe, membru al Consiliului de Administrație al INVL Asset Management și președintele consiliului de administrație al maib despre inițiativele la care participă Invalda INVL, ce înseamnă ele pentru societatea lituaniană și cât de importante sunt pentru progresul social.

Mai mult

Invalda INVL — agricultura ca un domeniu promițător...

Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Invalda INVL este un adevărat pionier în domeniul gestionării capitalului în Țările Baltice. Companiile din grup au peste 300.000 de clienți și administrează active în valoare de peste 2 miliarde de euro în diferite clase. Din 2011, Invalda INVL a investit activ și în sectorul agricol. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului maib despre strategia companiei în acest domeniu, riscurile legate de investițiile în agricultură și perspectivele pentru viitor în această sferă.

Mai mult

Invalda INVL — riscuri și perspective în investițiile...

Grupul de companii Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Invalda INVL este cu adevărat un pionier în domeniul gestionării capitalului în Țările Baltice. Companiile din grup au peste 300,000 de clienți și administrează active în valoare de peste 2 miliarde de euro în diferite clase.

Mai mult

Invalda INVL și investițiile sustenabile pentru viitoarele...

Invalda INVL reprezintă un grup de companii de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Invalda INVL este un adevărat pionier în domeniul gestionării capitalului în Țările Baltice. Companiile din grup au peste 300.000 de clienți și administrează active în valoare de peste 2 miliarde de euro în diferite clase. Recent, Invalda INVL a început să investească activ în sectorul energiei sustenabile și a tehnologiilor „verzi”. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului maib despre strategia companiei în acest domeniu, riscurile asociate investițiilor în energia sustenabilă și perspectivele de viitor în acest domeniu.

Mai mult

Orizonturi deschise: Investițiile în sectorul IT și...

Compania Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Invalda INVL este un adevărat pionier în domeniul gestionării capitalului în Țările Baltice. Companiile din grup au peste 300.000 de clienți și gestionează active în valoare de peste 2 miliarde de euro în diverse clase. Începând cu anul 2007, Invalda investește activ și în sectorul IT. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului maib, despre proiectele de investiții ale Invalda INVL în domeniul IT, segmentele atractive pentru investiții și principalele riscuri și tendințe din acest sector. 

Mai mult

Sectorul sănătății – unul dintre cele mai populare...

Invalda INVL reprezintă un grup de companii de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Invalda este un adevărat pionier în domeniul gestionării capitalului în Țările Baltice. Companiile grupului au peste 300.000 de clienți și administrează active de peste 1,9 miliarde de euro în diferite clase. Din 2004, Invalda a investit activ și în sectorul sănătății. Am vorbit cu Vytautas Plunksnis, șeful Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului de administrație maib, despre cum să investești cu succes în sectorul sănătății, care sunt cele mai profitabile domenii din acest sector și cum s-a schimbat piața de investiții în sănătate după pandemia Covid-19.

Mai mult