INVL Logo

Perspectiva economică a R. Moldova: Oportunități pentru...

Perspectivele aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) și reconstrucția Ucrainei reprezintă o oportunitate istorică pentru Republica Moldova. Ca și candidat la aderarea la UE, Moldova a început deja negocierile și urmărește aderarea deplină. Acest proces nu doar confirmă angajamentul său față de standardele și valorile europene, dar și deschide noi perspective pentru dezvoltarea economică și socială.

Mai mult

Perspective de creștere: piața obligațiunilor în...

Piața obligațiunilor în Țările Baltice demonstrează o creștere stabilă și activitate intensă, în special pe bursele Nasdaq din Tallinn, Riga și Vilnius. În 2024, volumele tranzacțiilor pe aceste piețe au crescut semnificativ, indicând un interes tot mai mare din partea investitorilor. În iunie, Invalda INVL a finalizat prima sa ofertă publică de obligațiuni cu rată fixă, în valoare de 10 milioane de euro. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, șeful departamentului de private equity și membru al consiliului de administrație al INVL Asset Management, precum și președintele consiliului de supraveghere al maib, despre situația actuală pe piața obligațiunilor, planurile companiei și perspectivele pentru investitori.

Mai mult

Evoluția capitalului privat: experiență și perspective...

Grupul de companii Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Invalda INVL este un adevărat pionier în domeniul gestionării capitalului în Țările Baltice. Una dintre direcțiile cheie ale grupului o reprezintă investițiile în sectorul private equity (capital privat). Anul acesta, grupul lansează un nou fond de investiții, INVL Private Equity Fund II. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, head of private equity, membru al consiliului de administrație al INVL Asset Management, precum și președinte al consiliului maib, care ne-a împărtășit opiniile sale privind strategiile de investiții în acest sector, gestionarea riscurilor și rolul private equity în economia modernă.

Mai mult

Rezultatele financiare ale grupului Invalda INVL pentru anul...

Compania Invalda INVL, fondată în Lituania în 1991, reprezintă un lider în gestionarea investițiilor în Țările Baltice. Activele gestionate de grup, în valoare de 1 miliard de euro, includ investiții private în capital propriu, terenuri forestiere și agricole, surse regenerabile de energie, imobiliare și obligațiuni private. Activitățile grupului includ și servicii de family office în Lituania și Letonia, gestionarea fondurilor de pensii în Letonia și investiții în fonduri globale din alte țări. În interviul cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, Member of the INVL Asset Management și președintele consiliului maib, vom discuta realizările grupului în anul 2023, abordarea grupului în gestionarea investițiilor și planurile pentru viitor.

Mai mult

Inteligența Artificială în investiții: noi orizonturi...

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor Inteligenței Artificiale (IA), sectorul investițional a început să treacă printr-o adevărată revoluție. De la gestionarea portofoliilor la luarea deciziilor strategice, IA a început să joace un rol din ce în ce mai semnificativ. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și Președinte al Consiliului de Administrație maib, despre avantajele și riscurile utilizării IA în investiții, inovațiile deja aplicate în sectorul financiar, precum și modul în care IA poate modela viitorul lumii investiționale. 

Mai mult

Strategiile cheie și succesele Invalda INVL în domeniul...

Grupul de companii Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Companiile din cadrul grupului gestionează fonduri alternative de investiții, alte investiții și oferă servicii de family office. Începând cu anul 2015, Invalda INVL investește activ în sectorul datoriei private. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului maib despre natura investițiilor în datoria privată, riscurile asociate acestui domeniu și tendințele actuale în sfera acestui tip de investiții.

Mai mult

Oportunități în creștere: investițiile Invalda INVL în...

Grupul de companii Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Companiile din cadrul grupului gestionează fonduri alternative de investiții, alte investiții și oferă servicii de family office. De asemenea, Invalda INVL investește activ în industria forestieră. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului maib despre tendințele în piața investițiilor forestiere, impactul factorilor economici asupra acestei piețe și perspectivele de viitor în acest sector de investiții.

Mai mult

Inițiativele sociale ca motor al progresului în societate

Orice afacere nu reprezintă doar profit, ci și inițiative care ajută comunitățile locale și societatea în ansamblu să se dezvolte în toate domeniile. Grupul Invalda INVL este unul dintre liderii pieței de investiții din Lituania, care administrează fonduri de investiții alternative și alte investiții, oferind totodată servicii de family office. Grupul este implicat în numeroase inițiative sociale. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Șef al departamentului investiții directe, membru al Consiliului de Administrație al INVL Asset Management și președintele consiliului de administrație al maib despre inițiativele la care participă Invalda INVL, ce înseamnă ele pentru societatea lituaniană și cât de importante sunt pentru progresul social.

Mai mult

Invalda INVL — agricultura ca un domeniu promițător...

Invalda INVL reprezintă un grup de gestionare a investițiilor din Lituania, fondat în 1991. Invalda INVL este un adevărat pionier în domeniul gestionării capitalului în Țările Baltice. Companiile din grup au peste 300.000 de clienți și administrează active în valoare de peste 2 miliarde de euro în diferite clase. Din 2011, Invalda INVL a investit activ și în sectorul agricol. Am discutat cu Vytautas Plunksnis, Head of Private Equity, membru al INVL Asset Management și președinte al consiliului maib despre strategia companiei în acest domeniu, riscurile legate de investițiile în agricultură și perspectivele pentru viitor în această sferă.

Mai mult